Reparaties & onderhoud

Een gitaar heeft onderhoud nodig en moet regelmatig worden gereinigd. Op termijn gaan potmeters kraken, frets slijten en een hals kan komtrekken.

Wanneer je zelf liever niet aan je gitaar werkt, dan help ik je graag. Je kunt voor alle voorkomende reparaties bij mij terecht.

Ook het aanpassen of customizen van je gitaar behoort tot de mogelijkheden. Denk aan het vervangen van elementen, topkam of brug. Vaak “klaar terwijl U wacht”!

Restauraties

Heb je een oude gitaar die je wilt laten restaureren ? Ook dan ben je welkom. Breng een keer je instrument mee om de mogelijkheden te bespreken.

Lakwerk

Heb je een goede gitaar met een ongewenste lakbeschadiging of wil je je gitaar een ander kleurtje geven. Dat kan! Lakreparaties moet ik vooraf altijd beoordelen voordat ik een prijsindicatie kan geven. Voor het overspuiten van een gitaar gebruik ik meestal nitrocellulose lak. Dit betekent wel dat je je gitaar dan ca. 6 weken moet missen. Voor een mooie diepe glans dient de lak minimaal 4 weken uit te harden, voordat ik de gitaar kan terugschuren en polijsten.

Copyright © | Kapteijns Guitars | This website is designed by: Poffertjes Webdesign