“Teun’s enthousiasme voor gitaren kent geen grenzen. Hij besloot daarom ook om ze zelf te bouwen met passie. Zorgvuldig kiest hij zijn materialen om voor de beste kwaliteit te gaan. Ik heb de eer om zijn eerste (het Zwarte Kapteijns T-model) te mogen gebruiken. Deze is o.a. te horen op het album Prisoner, Get well en de aankomende plaat van Birth of Joy. Daarbij is hij ook te horen op het nummer Dirty Moog van The Cinema Escape. Het T-model speelt erg fijn, ondanks dat ik altijd op 0.11 speel voelt de gitaar niet “zwaar” aan. De klank is sprankelend en helder, maar vergis je niet, hij kan ook erg zwaar klinken en flink scheuren!”

Kevin Stunnenberg

Zanger gitarist, Birth of Joy

“Welke gitarist wil nu niet een gitaar volledig gebouwd naar zijn of haar eigen wens”Van de elementen tot de houtsoort en de inleg. Teun Kapteijns maakt dé gitaar waarop je als gitarist kunt spelen zoals jij dat wilt.

Teun heeft voor mij een prachtig T-model gemaakt waarvan ik alles zelf, tot in het kleinste detail, heb uit mogen zoeken. De manier waarop Teun die ideeën uiteindelijk omzet naar een product is geweldig: waar vakwerk!”

Boudewijn Dolstra

Voormalig gitarist, Baby Blue

“Toen Teun besloot gitaren te gaan bouwen had ik al het vermoeden dat hij dit heel serieus zou nemen. Zijn eerste modellen overtroffen mijn verwachtingen. Ik vroeg hem daarom een Telecaster voor mij te bouwen. Deze gitaar is mijn werkpaard geworden.

Onlangs is er nog een prachtige Kapteijns Stratocaster in Lake Placid blue bijgekomen. Ook dit is een mooie gitaar en prettig bespeelbaar!”

Huub van Pinxteren

Gitaardocent, Gitarist, Mevrouw van Heck

“Goed werk heeft tijd nodig. Met het grootste geduld weet Teun aandacht te schenken aan de kleinste details. Gewoon vette gitaren van hoge kwaliteit.”

Frank Spiering

Gitarist, Baby Blue

{

Maandblad gitarist

Het openingsnummer van ‘Prisoner’ heet treffend The Sound. Waardoor wordt Stunnenbergs gitaargeluid bepaald? “Ten eerste door mijn vingers. Daarnaast door de Vox AC30 en mijn Fender Stratocaster of het door Teun Kapteijns gebouwde Telecaster model, dat heerlijk speelt en een mooi helder geluid heeft.”

Wil je eerst een indruk krijgen van de gitaren die ik bouw?

Kom dan gerust eens langs in Sint-Michielsgestel. Bekijk en bespeel de gitaren uit mijn voorraad. Zit daar een passend instrument voor jou bij, dan mag je die voor een scherpe prijs overnemen. Klik op ‘Nieuwbouw’ voor meer informatie.

Copyright © | Kapteijns Guitars | This website is designed by: Poffertjes Webdesign